Temple Emanu-El

TCC Services

Seating layouts and sightline analyses, and advice related to public circulation

Location

Dallas, Texas

Architect

Cunningham Architects

Acoustician

Acoustic Distinctions

Cost

$6 million

Completion

2016

Photo Credit

Wade Griffith Photography

Temple Emanu-El

Temple Emanu-El is a vibrant Reform Jewish community that strives to be a place of sacred encounter. The 57-year old campus recently underwent a significant renovation, including the addition of a third worship space. Stern Chapel is an intimate, light-filled space that overlooks a garden atrium. The seating layout, which can be reconfigured for meetings and group discussion, reflects the Temple‚Äôs ambition for a plan that supports a dialogue between the congregation, celebrants and God’s creation through the window wall. Perforations in the balcony fronts and retractable screens read as abstractions of foliage, reinforcing the connection to nature, and serve to mitigate audible high-frequency reflections from the flanking walls.

DOWNLOAD PDF